“Ik kan er niet veel aan doen, ben een slechte huisvrouw.”
“Hier in huis is het vreselijk erg.”
“Ik kan absoluut niet opruimen.”

Goed, slecht, fout, erg, wel, niet.
We zijn opgegroeid met normen, meegekregen in onze opvoeding en op school. Je antwoord was goed of fout. Het idee dat het er een beetje tussenin kan zitten, dat iets niet zo zwart-wit is, dat hebben we afgeleerd. Mooi grijs is niet lelijk.

En zo is het ook met opruimen. Heb je vroeger vaak gehoord dat je een rommelkont bent, dan ben je misschien wel gaan denken dat je helemaal ‘niet goed bent in opruimen’. Of heb je een partner die andere eisen aan het huishouden stelt dan jij? Dan kan het je onderweg zomaar zijn gebeurd dat je de overtuiging hebt gekregen dat je een slechte huisvrouw bent. Zo’n type die het nooit zal leren en voor eeuwig in de rotzooi zal blijven zitten.

Maar zo is het niet!
Want of je huis nu wel of niet spic en span is, er zijn altijd wel spullen die je wel netjes bewaard en georganiseerd weet te houden. Kijk eens goed, is het echt zwart of wit, of misschien wel een beetje oranje?

 

N.B..Op deze fofo zie je vanochtend de zon opkomen om 5.11. De zon doet dat ene ding elke keer opnieuw, met een een fantastisch resultaat. Vandaag een prachtige weerspiegeling in de grondmist.

Voor opruimen krijg je gelukkig geen cijfer, geen 1 of een 10. Er bestaat geen opruiminspectie die elk huis een cijfer komt geven. Je hoeft niet meer belasting te betalen met een minder georganiseerd huis. Maar helaas geven we onszelf vaak wel zo’n cijfer. En het resultaat is demotivatie, stress, chagrijn en moedeloosheid. Klinkt niet zo heel prettig eigenlijk.

Het is helemaal niet verkeerd (hé, daar heb je dat woord weer) om eens bij je vaardigheid ‘opruimen’ stil te staan. Welk cijfer geef jij jezelf voor het opruimen van je huis? Of voor het opruimen van je administratie op het werk? Of voor het opruimen van je hobby-spullen?
En dan! Dan is het de uitdaging om te kijken welk ene ding je vandaag kunt doen om een stapje verder te komen. Zodat je een stap zet richting het cijfer boven je, bijvoorbeeld van een 4 naar een 5. Wat kan je daar vandaag aan doen? 

Met één ding per dag doen ga je zeker vooruit. Als je elke dag zoekt naar dat ene ding dat je die dag kan doen, dan komt het helemaal goed. Dan ontstaat er beweging. De spullen gaan je huis uit, je kasten en je leven raken weer georganiseerd.
En…. je zult in ieder geval anders naar jezelf kijken.

Succes! Laat je me weten wat vandaag jouw ene ding wordt?

 

 

Wil je graag inspiratie ontvangen over opruimen en handiger organiseren?
Meld je dan aan voor de inspiratiemails. Zodat je als eerst op de hoogte blijft van blogs, tips en aanbiedingen.

 

 

 

gratis videoserie

 

Klik hier om aan te vragen!