Werk

organiseren van je werk

 

Het handiger organiseren van je werk

 

Met de volgende onderwerpen kan ik je op weg helpen.

 

Timemanagement

Hoe houd je als professional grip op je agenda en krijg je de taken die op je bordje liggen ook gedaan? Je zult daarbij allereerst naar jezelf en je gedrag gaan kijken. Wat is je werkstijl en hoe steek je in elkaar?
Door het bepalen van de doelen en terugkerende activiteiten wordt het duidelijk wat je moet doen.  Nu kun je werkwijzen versimpelen en starten met handige routines. Met handig agenderen en vastleggen van je todo-lijst ontstaat overzicht. Zodat zowel de korte- als langetermijn doelen gerealiseerd worden. En omdat je niet alleen werkt, is er vanzelfsprekend ook aandacht voor je privé-leven. 

Overzicht in je administratie

De huidige tijd vraagt steeds meer van onze administratieve vaardigheden. Mail, post, brochures, rekeningen, offertes, betalingen, alles moet op tijd gelezen en geregeld. En werk je in de zorg, dan moet er zelfs enorm veel worden geregistreerd.
Tegelijkertijd zijn daar de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de verleiding groot wordt alles op een stapel te leggen. Of een virtuele stapel te laten ontstaan in je uitpuilende mailbox. Binnenkort, als het wat rustiger is, wil je echt gaan opruimen.
Maar in de tussentijd heb je voor een klant of cliënt wel dat ene document nodig.
Samen gaan we aan de slag en mesten de zaak uit. Daarna zetten we een logische administratie en mailsysteem op waar je goed en snel mee kan werken. Dit levert overzicht, rust en geld op.

Hulp bij het opruimen van je werkplek

Hoe prettig is het als je directe werkomgeving op orde is. De spullen onder handbereik, een logische indeling van je kasten en bureau. Waarschijnlijk kan er al veel naslagwerk uit de kast weg nu er steeds meer digitaal gewerkt wordt.
Goed zijn in je werk betekent niet automatisch goed zijn in ‘organiseren’. Professionals en kleine zelfstandigen hebben vaak weinig tijd om de werkplek te organiseren. In zo’n chaos raak je het overzicht kwijt en verlies je onnodig veel tijd en energie. Samen kijken we wat je nodig hebt en gaan we aan de slag. Alleen dat wat nuttig is wordt bewaard, gesorteerd en logisch geordend. Zodat je productiviteit en werkplezier zullen toenemen.

Training "Grip op je e-mail is grip op je werk"

In de training “Grip op je e-mail is grip op je werk” ga je aan de slag met de uitdaging van al die inkomende mails per dag. Hoe houdt je het overzicht houdt, herken je de taken en heb je ook nog eens elke dag je inbox leeg. Daarnaast leer je prettiger te werken in je mailprogramma, sneller en leuker. Deze training kan prima op de werkplek worden gegeven en is zeer praktisch van aard. Je zult zien dat de tips direct toepasbaar zijn, de werkstress afneemt en de productiviteit toeneemt. Voor deze training geldt bij uitstek: “Een professional organizer helpt je met al die zaken die we wel moeten kunnen in de huidige maatschappij, maar nooit hebben geleerd op school.” De training kan op maat gegeven worden. 

  • Orde in de chaos
  • Grip op je tijd
  • Rust in je hoofd