Testimonials

Marjolijn brengt je met haar warme stem in die hoeken van je huis die je liever mijdt. Met al haar aandacht en liefde voor de medemens zorgt ze ervoor dat je bij de les blijft en je wonderbaarlijk, stapje voor stapje, aanzet tot actie,

De training ‘Begin met Opruimen en Ontspullen’ is zeer aan te bevelen. Denk hierbij ook in het geval er een verhuizing in het verschiet ligt of zelfs een emigratie. Ontspullen brengt letterlijk en figuurlijk licht en lucht en dat doet Marjolijn ook met haar zijn!

Een blije klant. M.A.C.

M.A.C.

Deelneemster aan de onlinetraining Begin met Opruimen en Ontspullen

Bij de training vond ik het volgende bijzonder:
Het feit dat je naast de technische kant van het opruimen, waar ik echt wel best wat van af wist, ook het emotionele van het loslaten benadrukte. Enorme meerwaarde en dat heeft voor mij ook als gevolg dat ik ook bepaalde stressdingen meer kan loslaten. Het was met momenten een heuse storm in mijn hoofd maar ik  merk dat ik dingen makkelijker kan loslaten, materieel, maar ook emotioneel. En dat brengt rust… rust die ik heb nu ik zit te werken in mijn prachtig opgeruimde werkkamer!

Hilde

Deelneemster aan de onlinetraining Begin met Opruimen en Ontspullen

Een goed opgezette cursus, helder verwoord, stimulerend, met veel inlevingsvermogen en op geen enkele manier veroordelend en belerend.

Feiktje

Deelneemster aan de onlinetraining Begin met Opruimen en Ontspullen

Tja, organizers moeten soms ook elkaar even uit de brand helpen. En dat ging heel voorspoedig. 

In twee keer twee uur mijn studeerkamer perfect op orde gemaakt. Grondig huisgehouden in laden vol kennelijk niet meer zo hard roepende plannen, en voortvarend de stapels en kasten door.

Soms (?) is het net alsof je ‘t bij een ander beter ziet dan bij jezelf. Maar t sein staat weer op groen! 

Dank Marjolijn!

Carola

Ik ben dolblij met je komst. Wat heb ik veel handvaten gekregen om meer structuur en ruimte in mijn leven te krijgen. Nog wel wat te doen, maar elke dag een half uurtje moet lukken. Je bent ook nog eens een heel prettig mens om mee te werken.
Ellen

Ik heb er niks mee, en ik heb als eerder zo’n workshop gehad. Maar die was zo technisch en saai dat ik meteen afhaakte. Maar nu heb ik zoveel voordelen gehoord, op zo’n fijne manier, en zoveel handvatten dat ik het ga doen!

Marjo, deelnemster training Grip op je e-mail is grip op je werk

Ik heb zin om het meteen allemaal aan te pakken…ik ga er vandaag nog tijd voor reserveren.
Lisette, deelneemster workshop Grip op je e-mail is grip op je werk

Marjolijn heeft mij goed geholpen met het opruimen van mijn bijkeuken. Hij was dichtgegroeid.Eerst schaamde ik me wel wat voor de zooi, maar dat gevoel verdween snel toen we samen aan de slag gingen. Ik vond het fijn dat Marjolijn vriendelijk en respectvol is. Door haar werkwijze liet ze mij beslissen wat er weg ging en waar het naar toe ging. Nu kon ik ineens wel afstand doen van spullen die ik niet nodig had. We hebben ongeveer 3 uur gewerkt en Marjolijn nam de troep mee die weg kon. Zo bleef ik blij, genietend en tevreden achter met een opgeruimde bijkeuken.

 
Ineke

Mijn huishouden was, als gevolg van alle onregelmatige diensten, een structuurloze bende. Ik mag gelukkig “was” zeggen, want Marjolijn heeft mij op het goede spoor gezet. Ochtendroutines, avondroutines, het kost een beetje, maar scheelt een berg. En dan het verticaal poetsen, waarbij je een deel van je huis aanpakt en de rest laat voor als het aan de beurt is. En alles komt dan ook aan de beurt. Maar vooral heel belangrijk, het inzicht dat niet alles tegelijk hoeft en niet perfect hoeft. En dat je ook tevreden kan zijn met kleine afgeronde taken voor jezelf. En vooral, dat je daar trots op mag zijn. Als laatste, Marjolijn, bedankt voor je harde werk. Want dat er eens een start is gemaakt scheelt ook!
Toine

De “opgeruimd naar…” Facebook groep van Marjolijn is mijn stok achter de deur. Het is zo lastig om het alleen te doen. Natuurlijk wil ik graag een opgeruimd huis, maar motivatie, tijd en planning zijn vaak een lastige hobbel De Facebookgroep helpt mij enorm. Het doel is klein en overzichtelijk, waardoor je snel succes hebt. En doordat je elke dag uitgenodigd wordt om iets te posten doe je sneller iets. De deelnemers zitten allemaal in hetzelfde schuitje, waardoor het een gezamenlijke uitdaging wordt. En doordat de nadruk ligt op het positieve motiveren we elkaar om door te zetten, ook als het even niet gelukt is. Dankzij de steun van Marjolijn en deze groep is het mij gelukt om afscheid te nemen van veel spullen, ook die met emotionele ballast. Van mij mag de groep nog jaren doorgaan.
Pien, deelneemster "Opgeruimd naar..." Facebookgroep

Marjolijn weet met haar workshop “Grip op je e-mail is grip op je werk” op een heel prettige en luchtige manier, in korte tijd, heel veel zinvolle tips en trucs voor het voetlicht te brengen. De op maat gesneden presentatie en documentatie hielpen daar goed bij. Het heeft mij enorm geholpen om overzicht te krijgen en te houden op de (vele!) mails.
Maria, manager ROC