Testimonials

Review Virtual Organzing jan. 2024

Ik kwam in contact met Marjolijn Ankum via het online opruimprogramma “Begin met Opruimen en Ontspullen” “. Wat was ik verrast door de resultaten van deze training en wat vond ik Marjolijns steun en advies fijn. Omdat ik in een overvol huis zat (kelder, garage, kasten) en wist dat ik dit huis binnen afzienbare tijd zou gaan verkopen, vroeg ik Marjolijn om mij in die periode van opruimen, verkopen en verhuizen te begeleiden met Virtual Organzing. Aangezien ik in Italië woon, was dit een perfecte oplossing voor mij.

Vanwege de pandemie duurde verkoop en dus ook de begeleiding iets langer dan gepland, maar met elke sessie kwam ik een stapje dichter bij mijn uiteindelijke doel: ontspullen, het huis verkoopklaar maken en verhuizen zonder overbodige spullen. Marjolijn hielp mij om dit doel steeds goed voor ogen te houden en dankzij haar positieve houding, goede adviezen en aanstekelijke enthousiasme ging ik na elke sessie weer vol goede moed verder.  Marjolijns vragen en opmerkingen zetten me aan het denken, hielpen me mijn valkuilen te begrijpen en samen probeerden we oplossingen te vinden. Ik vond het bijvoorbeeld moeilijk om afstand te doen van spullen, tenzij deze spullen een goede bestemming kregen. We bekeken dan samen de opties en mogelijkheden en Marjolijn zette mij aan hierin ook meteen actie te ondernemen (valkuil uitstellen).

De frequentie van de afspraken kon ik zelf bepalen, maar ik vond het fijn om altijd een afspraak te hebben staan als stok achter de deur. Soms was er een wat langere tussenpoos, soms trok ik aan de bel voor een afspraak op zeer korte termijn als er problemen of blokkades waren ontstaan.

Na elke sessie ontving ik een logboek met alles wat er besproken was, maar ook met een lijst met successen en het “huiswerk” voor de volgende afspraak. Het was zo fijn om elke keer een samenvatting te kunnen lezen van mijn vooruitgang en trots te kunnen zijn op wat ik toch weer had weten te bereiken.

Na een laatste eindspurt verhuisde ik vorig jaar naar een kleinere woning. Mede dankzij de begeleiding van Marjolijn is alles geordend verlopen, heb ik met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van veel (overbodige) spullen (ik denk wel 80%) en heb ik nu rust en ruimte in mijn heerlijke nieuwe woning.

Virtual organizing met Marjolijn was voor mij erg waardevol en ik kan het iedereen vol overtuiging aanraden!

Tineke

Op 15 maart 2021 zijn opruimcoach Marjolijn Ankum en ik begonnen met een aantal online sessies en na de zomerstop hadden wij op 13/09 een afsluitend gesprek van een halfuur. Achteraf beoordeel ik ons project als succesvol en geslaagd.

Om te beginnen had ik veel ervaring met opruimen, maar vooral bij anderen. Dat vond ik leuker dan voor mijzelf. In verband met het plotselinge overlijden van mijn dochter in maart 2020 heb ik ongeveer een jaar lang meegeholpen haar overvolle huis te ontruimen. Toen dat grotendeels klaar was, besloot ik om ook voor mijzelf te gaan opruimen. Ik voelde dat daar nu ruimte voor was. Ruimte die ik nog wel moest creëren in de praktijk!

Als steun in de rug en als cadeautje aan mijzelf nam ik contact op met opruimcoach Marjolijn Ankum in Nijmegen. Het fijne was dat zij mij online coaching en feedback zou gaan geven. Ik kon er gewoon voor thuisblijven.
Mijn voornaamste uitgangspunt was het opruimen van mijn werkkamer.

Telkens gaf Marjolijn mij nuttige tips waar ik mee verder kon komen. Ze gaf me ook huiswerk op tussen de online sessies door. Dat maakte het werk overzichtelijk en gaf structuur. En het was voor mij een stimulans om het opruimwerk stap voor stap ook daadwerkelijk uit te voeren. Daardoor hoefde ik het niet alleen te doen bij wijze van spreken. Dankzij Marjolijns tips kreeg ik helderheid in mijn hoofd en handen, en dat maakte het opruimwerk lichter.

Na elke sessie stuurde Marjolijn mij een verslag met wat we besproken hadden en met een overzicht van de gemaakte afspraken.

Behalve de werkkamer ruimde ik ook zo nu en dan de zolder op. Want ik houd van afwisseling! Daar had mijn overleden dochter dozenvol spullen opgeslagen, voornamelijk daterend van eind jaren 80 en 90. Het kostte mij geen moeite om die spullen weg te werken: óf naar de papiercontainer óf naar kringloopwinkels. (Het voelde letterlijk als dode energie.) Een vriendin hielp mij bij het afvoeren. Het was tegelijkertijd een vorm van rouwverwerking voor mij.

Ik heb nu voldoende hulp en assistentie van Marjolijn ontvangen en ga, na persoonlijke afronding van ons opruimproject, verder met wat ik noem mijn fotoproject. Ik ben van plan aan de hand van foto’s en tekst twee levensboeken te maken: een van mijzelf en een van mijn dochter, allebei ten behoeve van mijn kleinkinderen. Ik roep te zijner tijd hulp in bij het digitaliseren

Tot slot: ik blijf elke dag iets wegdoen en verzamel dat in een shopper. Is deze vol, dan breng ik die spulletjes naar de kringloopwinkel.

Hartelijk dank, Marjolijn, voor je liefdevolle aandacht en stimulans! Van harte beveel ik je aan bij mensen die assistentie vragen bij het opruimen. En dan zeg ik erbij dat je daadwerkelijk een professionele opruimcoach bent, alias de opruimdokter.

J. Hertaal

Onlangs heb ik de online training gedaan: Begin met opruimen en ontspullen.

Ik wilde een bepaald opruimproject eindelijk afmaken, en kon wel wat tips gebruiken.
Marjolijn Ankum begeleid je bij deze training online met video filmpjes.
Ik vind haar zeer verfrissend en inspirerend je bemoedigen om op te ruimen.
Ook de webinars die ze gaf vond ik verhelderend en helpend.

Al kende ik bepaalde tips uit boeken, deze training was een geslaagde ondersteuning voor mijn opruimproject!

Ranomi

Marjolijn brengt je met haar warme stem in die hoeken van je huis die je liever mijdt. Met al haar aandacht en liefde voor de medemens zorgt ze ervoor dat je bij de les blijft en je wonderbaarlijk, stapje voor stapje, aanzet tot actie,

De training ‘Begin met Opruimen en Ontspullen’ is zeer aan te bevelen. Denk hierbij ook in het geval er een verhuizing in het verschiet ligt of zelfs een emigratie. Ontspullen brengt letterlijk en figuurlijk licht en lucht en dat doet Marjolijn ook met haar zijn!

Een blije klant. M.A.C.

M.A.C.

Deelneemster aan de onlinetraining Begin met Opruimen en Ontspullen

Bij de training vond ik het volgende bijzonder:
Het feit dat je naast de technische kant van het opruimen, waar ik echt wel best wat van af wist, ook het emotionele van het loslaten benadrukte. Enorme meerwaarde en dat heeft voor mij ook als gevolg dat ik ook bepaalde stressdingen meer kan loslaten. Het was met momenten een heuse storm in mijn hoofd maar ik  merk dat ik dingen makkelijker kan loslaten, materieel, maar ook emotioneel. En dat brengt rust… rust die ik heb nu ik zit te werken in mijn prachtig opgeruimde werkkamer!

Hilde

Deelneemster aan de onlinetraining Begin met Opruimen en Ontspullen

Een goed opgezette cursus, helder verwoord, stimulerend, met veel inlevingsvermogen en op geen enkele manier veroordelend en belerend.

Feiktje

Deelneemster aan de onlinetraining Begin met Opruimen en Ontspullen

Tja, organizers moeten soms ook elkaar even uit de brand helpen. En dat ging heel voorspoedig. 

In twee keer twee uur mijn studeerkamer perfect op orde gemaakt. Grondig huisgehouden in laden vol kennelijk niet meer zo hard roepende plannen, en voortvarend de stapels en kasten door.

Soms (?) is het net alsof je ’t bij een ander beter ziet dan bij jezelf. Maar t sein staat weer op groen! 

Dank Marjolijn!

Carola

Ik ben dolblij met je komst. Wat heb ik veel handvaten gekregen om meer structuur en ruimte in mijn leven te krijgen. Nog wel wat te doen, maar elke dag een half uurtje moet lukken. Je bent ook nog eens een heel prettig mens om mee te werken.
Ellen

Ik heb er niks mee, en ik heb als eerder zo’n workshop gehad. Maar die was zo technisch en saai dat ik meteen afhaakte. Maar nu heb ik zoveel voordelen gehoord, op zo’n fijne manier, en zoveel handvatten dat ik het ga doen!

Marjo, deelnemster training Grip op je e-mail is grip op je werk

Ik heb zin om het meteen allemaal aan te pakken…ik ga er vandaag nog tijd voor reserveren.
Lisette, deelneemster workshop Grip op je e-mail is grip op je werk

Marjolijn heeft mij goed geholpen met het opruimen van mijn bijkeuken. Hij was dichtgegroeid.Eerst schaamde ik me wel wat voor de zooi, maar dat gevoel verdween snel toen we samen aan de slag gingen. Ik vond het fijn dat Marjolijn vriendelijk en respectvol is. Door haar werkwijze liet ze mij beslissen wat er weg ging en waar het naar toe ging. Nu kon ik ineens wel afstand doen van spullen die ik niet nodig had. We hebben ongeveer 3 uur gewerkt en Marjolijn nam de troep mee die weg kon. Zo bleef ik blij, genietend en tevreden achter met een opgeruimde bijkeuken.

 
Ineke

Mijn huishouden was, als gevolg van alle onregelmatige diensten, een structuurloze bende. Ik mag gelukkig “was” zeggen, want Marjolijn heeft mij op het goede spoor gezet. Ochtendroutines, avondroutines, het kost een beetje, maar scheelt een berg. En dan het verticaal poetsen, waarbij je een deel van je huis aanpakt en de rest laat voor als het aan de beurt is. En alles komt dan ook aan de beurt. Maar vooral heel belangrijk, het inzicht dat niet alles tegelijk hoeft en niet perfect hoeft. En dat je ook tevreden kan zijn met kleine afgeronde taken voor jezelf. En vooral, dat je daar trots op mag zijn. Als laatste, Marjolijn, bedankt voor je harde werk. Want dat er eens een start is gemaakt scheelt ook!
Toine

De “opgeruimd naar…” Facebook groep van Marjolijn is mijn stok achter de deur. Het is zo lastig om het alleen te doen. Natuurlijk wil ik graag een opgeruimd huis, maar motivatie, tijd en planning zijn vaak een lastige hobbel De Facebookgroep helpt mij enorm. Het doel is klein en overzichtelijk, waardoor je snel succes hebt. En doordat je elke dag uitgenodigd wordt om iets te posten doe je sneller iets. De deelnemers zitten allemaal in hetzelfde schuitje, waardoor het een gezamenlijke uitdaging wordt. En doordat de nadruk ligt op het positieve motiveren we elkaar om door te zetten, ook als het even niet gelukt is. Dankzij de steun van Marjolijn en deze groep is het mij gelukt om afscheid te nemen van veel spullen, ook die met emotionele ballast. Van mij mag de groep nog jaren doorgaan.
Pien, deelneemster "Opgeruimd naar..." Facebookgroep

Marjolijn weet met haar workshop “Grip op je e-mail is grip op je werk” op een heel prettige en luchtige manier, in korte tijd, heel veel zinvolle tips en trucs voor het voetlicht te brengen. De op maat gesneden presentatie en documentatie hielpen daar goed bij. Het heeft mij enorm geholpen om overzicht te krijgen en te houden op de (vele!) mails.
Maria, manager ROC