Thuis

Waarmee kan Opgeruimd Op Orde je helpen?

 

Je kunt aan de slag met de volgende onderwerpen.
De begeleiding kan 1-op-1 thuis zijn, maar nu ook via virtual organizing. Het contact verloopt dan via skype of zoom.

Hulp bij het opruimen

Rommel is stil, maar vraagt veel van je. Ongemerkt kun je heel veel spullen in huis hebben, waardoor het te vol wordt. In overvolle ruimtes en kasten raak je het overzicht kwijt en weet je niet meer waar en hoe te beginnen met opruimen. Samen kijken we wat er nodig is en gaan we aan de slag. Zo leer je te bepalen wát je wilt bewaren en zal alles een vaste plek krijgen. Chaos kun je niet organiseren, een opgeruimd huis wel.

Overzicht in je administratie

Papieren en mails lijken soms een eigen leven te gaan leiden en zo te groeien tot onordelijke stapels. Hierdoor heb je geen idee meer hoe je er financieel voor staat of waar je op moet reageren. Het overzicht houden is niet moeilijk als alles weer geordend is. Samen gaan we aan de gang met sorteren, weggooien, en vooral met het opzetten van een voor jou overzichtelijk systeem. Daarna kost het bijhouden van de administratie je niet veel tijd meer. En het levert overzicht, rust en geld op.

Grip op je tijd en agenda

Hoe heerlijk is het als je weet wat je moet en wil doen en dit ook geregeld krijgt. De werkelijkheid is dat we ons vaak overspoeld voelen, afspraken vergeten en dan moeten improviseren. Of dat we domweg niet toekomen aan wat we echt graag willen doen. Door te kijken naar wat jouw taken zijn en wat je wilt bereiken gaan we aan de slag. Je leert prioriteiten stellen en daarna concrete stappen te zetten.
Er bestaan verschillende methodes om naar taken en tijd te kijken. Denk bijvoorbeeld aan digitale apps of het werken met een bulletjournal. Samen zoeken we naar een voor jou passende manier.

Handiger huishouden

Hoe kan het handiger, dat huishouden? We leren veel, maar leren we ook hoe je alle huishoudelijke taken uitvoert? Natuurlijk ze bestaan, mensen bij wie het huishouden op rolletjes loopt. Voor de anderen is er hoop. Met weldadige routines en handige poetstips kan het echt eenvoudiger. Door een huishoudplan op te stellen waarin we bekijken wanneer en hoe je alles routineus onder controle houdt. Of je nu groot, klein, alleen of samen onder een dak woont, echt het is te doen!

AD(H)D of autisme

Veel mensen met AD(H)D of autisme vinden het lastig om het leven en huishouden te organiseren. Vaak hebben ze heel sterke kanten, maar ook vaardigheden die wat zwakker zijn. Door uit te zoeken wat wel en niet werkt voor hen, bedenken we samen strategieën die wel werken. 

Herstelgerichte dienstverlening na letselschade

Door een ongeval op je werk of in het verkeer (letselschade) kan je leven aardig op zijn kop komen te staan. Na een herstel- of revalidatieperiode komen er ineens allerlei extra taken op je af. Denk hierbij aan de rompslomp rond de administratie bij de afhandeling van de schade. Of de organisatie van de extra hulp, zorg en aanpassingen die je wellicht nodig hebt. Als professional organizer kan ik helpen bij dit organiseren en geregel.
Maar ook kan ik samen met jou en je naasten het huis na deze drukke periode weer opgeruimd en georganiseerd krijgen. Indien nodig moet het zo ingericht dat jij er goed kunt functioneren. Samen structuur aanbrengen in je dag en week zal zeer behulpzaam zijn bij het herstellen en vinden van een nieuw evenwicht. 
Mijn hulp valt onder de herstelgerichte dienstverlening en wordt mogelijk gefinancierd door de verzekeraar van degene die aansprakelijk is voor het letsel.

Hulp voor ouderen

Er kan een moment komen dat u schoon schip wil maken. Misschien omdat u kleiner gaat wonen, misschien omdat u anderen (later) niet jouw spullen of administratie wil laten opruimen. Helaas hebben ouderen soms ook minder hulp of energie. Door het wegvallen van een partner kunt u ook nieuwe taken op het bordje krijgen. Ik denk daarbij aan de administratie of het huishouden. In de huidige tijd moeten ouderen langer thuis blijven wonen en daarvoor moet soms naar extra zorg, begeleiding of aanpassingen gezocht worden. Ik kan samen met u kijken wat er nodig is en dit zo nodig voor u regelen.