Tips tegen spam: Direct opruimen die mails!

Nooit ontving ik spam, kennelijk gebruikte mijn provider een goed anti-spamfilter.
Tot 2 maanden geleden, ik word er gek van.
Trapliften, antisnurkmateriaal, gezondheidstips en allerlei mensen die me miljoenen beloven uit een erfenis van een verre neef: Ik hoef dat allemaal niet!

Ik weet het, ik heb het eerder niet goed gedaan. Ik gebruikte namelijk wel mijn gewone e-mailadres om informatie op te vragen, maar dat ging jaren en jaren goed.
Nu ik zoveel spammails ontving belde ik de helpdesk van de provider en de vriendelijke meneer vertelde dat het een maand eerder wel een probleem was, maar dat er nu geen actueel probleem bestond. En helaas kon hij dus niet zoveel voor me doen.

Maar hij gaf me wel een tip die ik niet kende en daarom deel ik hem hierbij als onderste van het volgende rijtje.
Hopelijk heb jij er ook iets aan. Hier volgen mijn tips tegen spam.

 

Tips tegen spam:

1. Gebruik een goed spamfilter. Vaak zit dit al in het abonnement van je provider, schaf er anders één aan.
2. Gebruik een ander, extra mailadres dan je eigen mailadres voor het aanvragen van gratis informatie. Doe dit natuurlijk niet bij mij, want dan komen daarna ook al mijn informatieve en hopelijk inspirerende mails niet goed aan 😉.
3. Reageer nooit op een spambericht! Dan ziet de ontvanger immers dat het mailadres in gebruik is.
4. Open geen mails, maar bekijk het bericht via je leesvenster.
5. Heb je je nooit voor iets aangemeld, maak dan ook geen gebruik van de mogelijkheid om je onderin de mail uit te schrijven. De spammer ziet dan namelijk dat je je mails leest en dat maakt je nog aantrekkelijker. Dit kan je vanzelfsprekend wel doen als je je wilt afmelden voor een nieuwsbrief waar je je eerder op hebt ingeschreven.
6. In outlook en gmail kun je de spammende afzender blokkeren.
6. Of maak gebruik van een slimme truc van je e-mailprogramma: het automatisch verplaatsen van een spam-mail naar je prullenmand!

 

tips tegen spam

 

 

Hoe verplaats je een spam-mail automatisch naar je prullenmand?

Heb je al vaker geprobeerd een afzender te blokkeren, maar blijft de spam maar binnenkomen? Helaas maakt een spammer vaak gebruik van verschillende e-mailadressen.

Wat kan je dan nog?
Veel e-mailprogramma’s hebben de mogelijkheid om een mail direct bij binnenkomst te verplaatsen naar een speciale map. Handig om bijvoorbeeld al de berichten van je sportclub of een speciale afzender direct bijeen te bewaren. Zelf gebruikte ik dit al, maar ik had er nog niet aan gedacht om dit in te zetten in mijn strijd tegen de spam.

Maak automatisch gebruik van je prullenmand

Door een standaard opdracht aan je mailprogramma te geven, kun je mails van een bepaalde afzender direct laten verplaatsen naar een eigen map, de prullenmand! Je kunt vaak ook instellen dat je het bericht direct wilt laten verwijderen.
Maar je kunt ook mails met speciale woorden als ‘erotiek’, ‘snurken’ ‘subsidie’ in de onderwerpregel direct laten herkennen.
Een slimme functie van je mailprogramma zullen ervoor zorgen dat  je deze vervelende mails niet meer in je inbox zult tegen komen.

De mailprogramma’s gebruiken verschillende namen voor deze handige functie.
In Outlook en binnen applemail heet dit gebruik maken van regels, bij Gmail pas je filters toe. 
Kijk in het helpprogramma hoe je dit kunt instellen en je zult versteld staan wat je allemaal met die regels en filters kunt doen.

Bij outlook en gmail kan je in eerste instantie de afzenders blokkeren, dat scheelt al. Maar blijft het probleem bestaan dan komt dit dus door het steeds wisselende gebruik van e-mailadressen. In dat geval pas je een regel toe op het onderwerp van de mail. Voldoet een mailonderwerp dan bijvoorbeeld aan het woord ‘snurken’ dan wordt het bericht automatisch verplaatst. Daarna maak je een volgende regel aan voor het woord ‘erotiek’ in de onderwerpregel.

Bij applemail kun je een afzender niet blokkeren, maar je kunt het bericht van die afzender wel direct verwijderen door voor het e-mailadres een regel voor inkomende post aan te maken. Of je geeft de opdracht een bericht van die afzender direct te verplaatsen naar je prullenmand.


Help je mij? Deel jouw tips hieronder.

Dit waren mijn tips tegen spam. Misschien wist je dit allemaal al. Er zijn vast nog meer tips.

Heb je die? Wil je ze hieronder delen, opdat we elkaar zoveel mogelijk helpen bij dit vervelende onderwerp.
En hopelijk wordt mijn inbox dan ook weer rustiger.

 

Groet, Marjolijn 

 

 

gratis videoserie

 

Klik hier om aan te vragen!