Het is even stil geweest op dit blog. Dit, omdat ik druk was met het opzetten van een nieuwe dienst. Met 2 andere Nederlandse organizers heb ik in het najaar van 2018 een opleiding tot virtual organizer in Amerika gevolgd. Nu denk je misschien aan een reisje ✈️ over de grote plas, maar nee, deze opleiding hebben we virtueel gevolgd 😉. Wel zo milieuvriendelijk!

En nu is het dan zover, vandaag is onze ‘coming out’.
Vanaf vandaag kun je in Nederland opruimen en organiseren met hulp op afstand, oftewel via virtual organizing.

Via een internetverbinding met camera hebben we contact en kun je gecoacht worden, terwijl jij het werk uitvoert en ik over je schouder meekijk. Wilde je dus al eens met mij aan de slag, maar woonden we te ver van elkaar af. Vanaf nu kunnen we wel samenwerken!

Aan virtual organizing zitten veel voordelen, waar je op de website meer over kunt lezen.
Eén van de voordelen is dat je op een andere manier gaat leren. Doordat ik niet in je directe omgeving ben, maar wel met je meedenk en je een zetje in de rug geef, gaan je hersenen nog actiever op zoek naar eigen oplossingen.

Als je iets nieuws leert doorloop je idealiter verschillende fasen. Je kunt het je voorstellen als een soort cirkel, de leercirkel van Kolb. Iemand leert het beste als hij afwisselend de volgende stappen zet.

  • ervaren
  • reflecteren
  • denken
  • experimenteren

Iedere persoon heeft een eigen voorkeursstijl bij het aanpakken van een probleem. Zo is de ene persoon al begonnen voor hij heeft nagedacht ( experimenteren), terwijl een ander in het denkproces kan blijven steken (denken). Oftewel, iedere persoon stapt op een andere plek in de cirkel. Een valkuil is dan dat je vergeet door te lopen, oftewel één aanpak blijft proberen en daarmee vastloopt. Je stopt en concludeert dat je ‘het’ toch niet kan.

Bij virtual organizing is er veel aandacht voor jouw leerstijl en werk je heel concreet aan een afgebakend project. Dat kan of het opruimen van een kamer zijn, maar je kan het ook prima gebruiken om meer grip te krijgen op je tijd. Afwisselend werk je samen met mij en tussentijds ga je middels huiswerkopdrachten zelfstandig verder met je klus. Waar je dan tegenaan loopt, wat goed werkt of juist minder goed, komt in onze volgende afspraak weer ter sprake. Zo leer je vaardigheden om een volgend project zelfstandig te kunnen uitvoeren!  
‘Samen maken we het weer beter’.

Wil je er meer over weten? Lees dan hier dan verder.
Twijfel je of het iets voor je is? Het spreekt vanzelf dat we altijd een telefonische afspraak kunnen inplannen. 

 

Groet, Marjolijn

gratis videoserie

 

Klik hier om aan te vragen!