Wat heeft opruimen nu toch met meditaties en het meditatie-programma Headspace te maken zal je je waarschijnlijk afvragen.

Op het gevaar af dat je nu denkt dat ik een beetje ‘loco’ ( woord door mijn kinderen gebruikt voor gek) geworden ben, durf ik te beweren heel veel.

Ik heb namelijk een programma ontdekt dat geschaard wordt onder de meditaties, maar voor mij niet voelt als meditatie, Headspace. Ik ben er zo enthousiast over dat ik je erover wil vertellen. Headspace is programma dat je zowel op de computer als op je smartphone kunt volgen. De slogan is ‘Get some headspace’ en dat is precies wat er gebeurt als je stap voor stap de lessen volgt. Het is niet zweverig, geen klingelende bellen of klankschalen. 
Nee, de lessen zijn concreet, simpel en je hoeft ook niet eindeloos op een meditatiebankje te zitten. 

Wel ervaar je na verloop van tijd letterlijk meer ruimte in je hoofd. Ruimte in je hoofd is dat ook niet één van de meest gehoorde redenen voor mensen om te gaan opruimen? Ik heb dat in ieder geval heel vaak horen noemen.

Het leuke aan dit programma is dat je na een basistraining van 30 dagen uit allerlei verschillende vervolgseries kunt kiezen. Zo kies je dus een programma dat helemaal aansluit bij jouw behoeftes en voorkeuren. En hier zie ik dan ook de meerwaarde van dit programma. Want wij mensen verschillen allemaal. De één ruimt niet op omdat hij zijn aandacht er niet bij kan houden, de ander omdat hij chronische pijnklachten heeft en de volgende omdat hij veel te druk is en geen keuzes maakt.

Bij dit alles spelen ook gevoelens als angst, vermoeidheid of moedeloosheid mee naast allerlei belemmerende gedachten. Zo kan je een flinke weerstand hebben tegen de chaos of juist tegen het gaan opruimen. Of je kunt de diepe overtuiging hebben dat het jou nooit gaat lukken om je leven en huis georganiseerd te krijgen.

Door nu grip te krijgen op je gedachten en gevoelens en door te zien dat het ‘maar een gedachte of gevoel is’ kun je wel in beweging komen. En daar is bij Headspace veel aandacht voor: wat voel je, wat denk je eigenlijk? En daarmee komt voor mij de vraag naar voren, wat vind jij nu eigenlijk echt belangrijk. Zodra je daar zicht op krijgt, wordt het echt makkelijker om aan de slag te gaan met dat wat voor jou belangrijk is.

Is dat opruimen? Dan ga je opruimen.
Is dat wat anders? Dan ga je het andere doen en stop je met jezelf te veroordelen dat je niet opruimt.

 

Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder:

 

Na de 30 dagen basistraining kies je een serie die bij jou past. Zo heb je bijvoorbeeld een series over focus of balans. Maar er zijn ook series gericht acceptatie, verandering en zelfvertrouwen. Ook qua gezondheid zijn er pakketten, gericht op pijn of depressie, angst, stress, kanker of slaap. Dit soort klachten hebben een sterke invloed op hoe je functioneert en dus ook op je directe leefomgeving.

Lijkt het je wat en wil je er meer over weten? Lees dan verder.
Lijkt het je niks? Stop met lezen en ga doen wat je wilt.

Tijdens een les/meditatie zit je in een stoel of op een prettige plek en volgt 10 minuten een goed verstaanbare Engelse instructie. De eerste 10 dagen kun je gratis uitproberen, daarna wordt het een betaalde versie. Schrik niet van de prijs per maand, want ik kreeg een aanbod voor rond de 55 euro voor een heel jaar! En dat is stukken goedkoper dan naar yogalessen of een coach gaan :-).

Er zijn aantrekkelijke filmpjes ter illustratie, leuke animaties. De essentie lijkt bewustwording te zijn. Bewustwording van wat je voelt, van wat je denkt alles met aandacht voor je ademhaling. Eerst volg je de basisserie van 30 dagen 10 min. Aansluitend worden de vervolgseries vrijgegeven en maak je je eigen keuze. Zo’n volgende serie bestaat weer uit 10-30 sessies. Nu kun je ook de duur van de oefening instellen, 10, 15 of 20 minuten.

Je krijgt elke dag een korte uitleg rond het thema en een opdracht om gedurende de dag mee te oefenen. Zo leer je bij de serie Acceptatie de vraag te stellen: “Tegen wat of wie verzet je je op dit moment in je leven?”. Alleen al de bewustwording maakt dat de weerstand afneemt.

Ik ben heel enthousiast over het effect en de aanpak.

Dat is dan ook de reden van dit blog, zodat jij over deze simpele aanpak hoort. In allerlei studies is het effect van meditatie wetenschappelijk bewezen. Dus is dit iets voor jou op dit moment in je leven, doe er je voordeel mee:
https://www.headspace.com

Ik ben wel heel benieuwd of je dit wilt gaan proberen of al doet.
Zou je dat willen laten weten?
Enne…. ik heb geen aandelen :-).

 

Agenda komende periode:

31 mei Start onlinetraining Begin met Opruimen en Ontspullen

gratis videoserie

 

Klik hier om aan te vragen!