durf jij te verschillen? 

  

Durf jij te verschillen? Maak je huis en december uniek.

 

Verschillen, durf jij het? Waarom is het toch zo moeilijk om onszelf te zijn?
We weten eigenlijk best wat we prettig en mooi vinden en toch hebben we vaak het idee dat we anders zouden moeten zijn. Zijn zoals de anderen doen.

Onlangs sprak ik met iemand die een uniek huis bewoont. Het is vol met eigen gemaakte werken en straalt een enorme sfeer uit. Allerlei verschillende verzamelingen waren er aanwezig, vele zelfs handgemaakt. Ik vond het prachtig.

Toch ontstond bij haar de twijfel dat het er misschien te…. was. Te druk, te vol, te anders voor anderen. Zelf vindt ze het fijn, maar ja, wat zou een ander er van denken. Zo jammer, want dit huis is uniek en heeft zo’n mooie eigen sfeer. Dat kom je nergens anders tegen. 

En net toen las ik dit:

“Ik ben uniek. Er is er maar één van mij.”

 

uniek

 

 

Juist dit vind ik ons mensen nu zo leuk maken. Dat we allemaal verschillen!  Wat zou het anders een saaie boel worden.

Verschillen in hoe we doen en in wat we fijn vinden.
In onze huizen, maar ook in ons gedrag. Zo is de één introvert en de ander meer extravert. Leestip hierover: ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’ van Liesbeth Smit.

Waar de ene persoon energie krijgt van veel mensen om zich heen, kan een ander zomaar veel energie lekken in het contact met anderen. Door dit van jezelf te kennen, weet je in ieder geval hoe je weer kunt opladen. En die kennis geeft je de mogelijkheid om het leven te leven waar je blij van wordt.
Die kennis heeft natuurlijk ook consequenties voor de keuzes die je maakt.

Decembermaand

Neem nu bijv. de decembermaand met feesten als Sinterklaas en kerst, kerstborrels en eindejaarsbijeenkomsten. Je kunt er tegenop zien of naar uitkijken.
De één geniet volop van veel mensen om zich heen, hoe meer mensen aan de kersttafel des te beter. De ander spreekt liever met een goede vriendin af om samen iets fijns te doen en daarna een eenvoudige maaltijd te maken.

Hoe fijn is het als jij deze decembermaand eens gaat indelen op een manier die bij je past!
Al sinds vorig jaar speelde ik met het idee hierover een maandprogramma te maken en dit weekend heb ik besloten het gewoon te doen.

Omdat ik hoop dat jij jouw unieke-er-is-er-maar-één-van-mij manier gaat leven in december.
Zodat je bepaalt wat er voor jou echt toe doet. Door gedurende 1 maand elke dag even stil te staan bij vragen die je per mail ontvangt zul je de feestdagen straks op jouw manier kunnen invullen.

Doe je mee? Voor de kosten hoef je het hopelijk niet te laten.
Hoezo druk in december? Klaar voor kerst ;-).

Hier lees je er meer over en kun je je aanmelden.
We beginnen a.s. vrijdag 24 november. In een besloten facebookgroep kun je jouw ervaringen delen en inspiratie opdoen.

Ik ben benieuwd hoe jouw decembermaand er uit komt te zien!

 

 

Lieve groet, Marjolijn


gratis videoserie

 

Klik hier om aan te vragen!