Nieuwsbrief: Wil jij leren opruimen en organiseren?

Nou, ik wilde dat wel. Omdat het allemaal een stuk makkelijker kan.
Hoe ik dat zo weet? Door schade en schande wijs geworden, zal ik maar zeggen.

Hier volgt een soort “selfie”. Ik vind dat dat wel kan in mijn allereerste nieuwsbrief.
Opruimen en organiseren, ik had er niet zoveel mee of eigenlijk juist wel. Zo kocht ik al jaren boeken met titels als “Veel te doen, weinig tijd”, “Rust en regelmaat” en “Altijd bezig, meditaties voor drukbezette vrouwen”.
Die las ik en ze werden met een moedeloos gevoel in de kast gezet. Geen tijd, te druk, voor mij niet haalbaar.

Tot ik 2 jaar terug het boek “Aan de slag met de huishoudcoach” in handen kreeg. Al jaren sleepte onze verbouwing zich voort en ik vond dat er nu maar eens orde in de chaos moest komen. De verbouwing is nog niet ten einde, maar er kwam wel heel veel in beweging. Door daadwerkelijk op te gaan ruimen, weg te gooien en los te laten ontstond er ruimte, ruimte in letterlijke en figuurlijk zin.
Een verademing vond ik het. Daarnaast kreeg ik meer grip op het huishouden en vind ik intussen bijna niets zo leuk als praten over handig poetsen. Vervolgens leerde ik allerlei timemanagement- trucs en kwam ik nog meer in beweging. Goed ik was altijd wel heel druk geweest, maar nu zag ik ook resultaten.
Gemotiveerd heb ik dan ook mijn opleiding tot professional organizer bij Els Jacobs gevolgd. En zo kwam er van alles in beweging: het opzetten van dit bedrijf, doorpakken bij de verbouwing.

Dus voor mij was het opruimen van mijn huis het eerste begin.
Het administreren is nu een fluitje van een cent. Ik weet precies wat ik op welke dag doe en hoef er dus niet verder over na te denken.

Maar het fijnste vond ik de ervaring dat je, met kleine aanpassingen in je dagelijkse routines, veel taken makkelijker gedaan krijgt.
We willen namelijk zoveel ballen in de lucht houden, werk, gezin, plezier maken, mantelzorg, vrijwilligerswerk etc.

Met de volgende tips gaat dit je zeker beter af.

1. Bekijk welke taken je elke dag terugkerend doet.
2. Deel deze in naar een ochtend- en avondroutine.
3. Plak ze in een voor jou logische en prettige volgorde achter elkaar en zet ze op papier.
4. Hang het duidelijk zichtbaar op en ga aan de slag.

Voor mij betekent deze werkwijze dat mijn interne harde schijf minder belast wordt.
Ik hoef namelijk alleen nog maar de extra zaken te onthouden, de rest is min of meer voorgeprogrammeerd.
Omdat ik jullie dit ook gun, hier mijn aanbod!

aanbod12

Aanbieding: Een betere balans tussen werk, gezin en privé

Ook voor jou kan het makkelijker!

Drie uur meedenken over makkelijke aanpassingen in je dagelijkse routines voor 100 euro.
Je krijgt handige huishoud- en timemanagement tips, afgestemd op jouw situatie en vragen.

Dit levert je rust, tijd en energie op!

gratis videoserie

 

Klik hier om aan te vragen!