Er was eens een zeer actief, creatief en enthousiast persoon die borrelde van de goede ideeën, we noemen hem/ haar Robin.
Robin stormde door het leven, had veel vrienden, interesses en hobby’s. Op jonge leeftijd was school niet de favoriete plek, maar altijd was er aan het eind van de dag de redding door de bel. Op naar huis waar het leven kon beginnen. Huiswerk werd op een gegeven moment niet of juist met behulp van de huiswerkbegeleiding gedaan en met veel inzet werd de vervolgopleiding behaald.
Op het werk werd Robin geroemd om de creatieve oplossingen. Zacht hoorde je ook wel eens gezucht, omdat deadlines niet werden gehaald of afspraken niet goed werden nagekomen.

Robin werd ouder en trouwde en er kwamen schattige, maar ook drukke kindertjes. De partner die eerst zo blij was met die brede interesses en vele hobby’s begon te klagen. Had Robin vroeger al de gewoonte veel spullen te verzamelen, nu kwamen daar ook nog de baby- en kinderspullen bij.
Daarnaast moest er zoveel georganiseerd worden: afspraken met scholen, het werk, de sportclubs en het contact met de oude, maar ook nieuw gemaakte vrienden.

Langzaam maar zeker begon het reeds sluimerende spook Chaos zich te roeren. Chaos bleek ineens een veelkoppig monster, hij woonde tussen de spullen in huis, in de financiële administratie en versloeg Robin moeiteloos in zijn agenda en tijdsplanning. Robin probeerde te doen alsof er niets aan de hand was en ging dapper door.
Maar op een gegeven moment lukte het niet meer, maar gelukkig was de redding nabij.
Helpers werden gezocht, gevonden en ingezet. Robin zag het licht, wist wat er te doen stond en ging aan de slag En ze leefden nog lang en gelukkig.

Onlangs heb ik een bijscholing over AD(H)D en organiseren gevolgd omdat het sprookje helaas niet altijd zo goed afloopt. Soms duikt daar ineens een boze heks op die doorklinkt in de realiteit, Robin’s gedachten of in de woorden van anderen.

Ken jij een Robin, wil je diegene dit dan laten lezen? 
Je zou me blij maken deze nieuwsbrief te delen, want over ADHD en organiseren valt veel te zeggen.

Ik begin met tips om uit de chaos te komen.

1e1a0c0a-67f4-43f8-9296-0f1ad36616c4


Bij AD(H)D is bij het organiseren en structuren soms extra steun nodig.
Die steun kun je op 3 manieren vinden.

1. Zelf aan de slag: Met het lezen van het boek “Opgeruimd leven met ADHD” van Judith Kolberg kun je zelf aan de gang gaan.
2. Structuur en steun van vrienden en gezinsleden: Als zooigezel, papiermaatje of tijdmentor kunnen ze meespelen in jouw verhaal. Samen met hen ga je opruimen of aan de slag met je administratie en timemanagement.
3. Professionele hulp: Zoek je naar onafhankelijke en professionele steun, dan kan je een professional organizer inschakelen. Deze gaat met jou kijken wat er nodig is om jouw sprookje te laten uitkomen.
Ter plekke gaat hij samen met je aan het werk en leert je nieuwe organisatievaardigheden. 

Graag help ik je hierbij! Meer informatie over mij en mijn werkwijze vind je op www.opgeruimdoporde.nl.

Groet, Marjolijn

gratis videoserie

 

Klik hier om aan te vragen!